TAPAHTUMAKALENTERI JA KOTISIVUT


Valikon kohdasta "KALENTERI" näet mitä, missä ja milloin tapahtuu Leväsjoella. Jos on tapahtumista kysyttävää, ota yhteyttä kyläyhdistykseen!

Materiaalia kotisivuille voitte lähettää sähköpostilla kyläyhdistykseen siten että teksti- ja kuvamateriaali on erillään. Ei materiaalia missä kuvat ovat jonkun asiakirjan sisällä, eikä kuvatiedostoja teksteistä, kiitos!MENNEET TAPAHTUMAT


LEVÄSJOKI-PÄIVÄ 2019


Perinteinen Leväsjoki-päivä pidettiin 24.8.2019 Päivölässä. Teemana oli "Mestästys & Kalastus Ennen & Nyt".
Klikkaa allaolevia kuvia nähdäksesi niitä isompana (toimii useimmissa selaimissa):


LEVÄSJOKI-PÄIVÄ 2018


Perinteinen Leväsjoki-päivä pidettiin 25.8.2018 Päivölässä. Teemana oli "Hommia ja harrastuksia".
Klikkaa allaolevia kuvia nähdäksesi niitä isompana (toimii useimmissa selaimissa):


SAARAN PÄIVÄN ONGINNAT 2018


Särkikosken laavulla järjestettiin perinteiset Saaran päivän onginnat 19.7.2018. Tapahtumaan osallistui kolme onkijaa: Eero Kahri, Sofia Kahri sekä Simo Rosendahl. Paikalla olivat myös Aarne Rantala sekä kilpailun toimitsija ja tuomari Hilkka-Liisa Hollmen. Kuivan kesän kuihduttamasta maasta ei ollut löytynyt matoja onkimista varten, joten onkijat saapuivat paikalle ilman syöttejä. Jaakko Kahrin toimitettua paikalle lapion saatiin maasta yhteisvoimin kaivettua yhteensä kaksi matoa, joilla osallistujat onnistuivat kiskomaan rannalle neljä kalaa. Pienimmän kalan palkinnon voitti Eero Kahri 27g painavalla ahvenella. Suurimman kalan palkinto sekä suurimman saaliin palkinto menivät Sofia Kahrille 38g painavalla ahvenella ja 67g yhteistuloksella. Kilpailu käytiin hyvällä hengellä lämpimässä kesäillassa.


LENTO-ONNETTOMUDEN MUISTOMERKKI


Englantilaisvalmisteinen HAWK-lentokalusto otettiin Suomen ilmavoimissa käyttöön vuonna 1980. Kaikkiaan viisi ilmavoimien ohjaajaa on me­nehtynyt eri lento-onnettokuumsissa kaluston käyttöhistorian aikana.

Vuoden 2017 syyskuun 1. päivänä tuli kuluneeksi 14 vuotta ilmavoimen HAWK-harjouituslentokoneen onnettomuudesta Leväsjoella. Lentokone oli huollon jälkeisellä suunnistuslentomatkalla Hallista Porin kautta kotitukikohtaansa Kauhavalle, jolloin kone syöksyi maahan huonossa säässä suoritetussa kaarrossa Leväsjoella Kahrinnevan alueella. Lento-onnettomuuden maahansyöksyssä menehtyi välittömästi ohjaajana toiminnut yliluutlanti Mikko Helenius.

Tämän valitettavan lento-onnetomuuden johdosta viryi ajatus HAWK-325 muistomerkistä. Muistomerkkihankkeen alullepano perustui Leväsjoen Kyläyhdistyksen yksittäisten henkilöiden aktiivisuuteen. Jouko Luoman tekemän virallisen aloitteen ja Jaakko Kahrilta, maanomistajana, saadun luvan jälkeen Lentovarikon Kilta r.y. päätti yhdessä Siikaisten kunnan kanssa kiinnittää lento-onnettomuuspaikalla olevaan luonnon kiveen virallinen pronssivalulaatan, jossa lyhyesti kuvataan onnettomuuden perustiedot.

Muistomerkin vihkiminen oli yksi Siikaisten kunnan SUOMI 100-vuotistapahtumista.
Tilaisuus oli avoin ja vapaa yleisötilaisuus kaikille kansalaisille.
Muistomerkin virallinen julkistaminen tapahtui perjantaina 1. syyskuuta 2017.


LEVÄSJOKI-PÄIVÄ 2017


Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettiin 26.8.2017 Leväsjoki-päivä temaana "100 traktoria". Päivölän kentällä oli näyttelyssä esillä 112 kpl kaiken ikäisiä suomalaisia Valmet/Valtra traktoria. Tapahtuma oli suosittu ja keräsi runsaasti yleisöä.
Klikkaa allaolevia kuvia nähdäksesi niitä isompana (toimii useimmissa selaimissa):


KIVIJÄRVENTIEN KUNNOSTUS


Leväsjoen kyläyhdistys muisti syyskokouksessaan 2016 Kivijärventien kunnostusurakan vetäjiä Tiina Klemelä-Ruohomäkeä ja Antti Ylinentaloa heidän aktiviisesta osuudestaan tien kunnostusprojektissa. Musitamisen lisäksi heille ojennettiin "ruusuina" pienet liikennemerkit, jotka tulivat kaikille tienkäyttäjille remontin aikana tutuksi.

Kaikki alkoi vuoden 2014 kyläyhdistyksen syyskokouksessa, jossa keskusteltiin Kivijärventien erittäin huonosta kunnosta, paikoin jopa vaarallisesta kunnosta. Päätettiin, että asialle on tehtävä jotain, ja niin lähti liikkeelle projekti, jonka takana olivat niin kyläläiset, mökkiläiset kuin ammattiautoilijatkin. Tien kunnostusta vaadittiin netti- ja paperiadressein, ja Tiina ja Antti valtuutettiin ajamaan asiaa eteenpäin päättäville tahoille.

Lukuisten kirjelmien, sähköpostien ja puheluiden jälkeen homma lähti etenemään, ja ahkera työ yhteisen asian eteen tuotti tulosta. Kaksi vuotta siinä kului, mutta sitten Kivijärventie oli loistavassa kunnossa! Tien kunnostusprojekti oli hyvä osoitus siitä, että aktiivisuudella ja yhdessä tekemällä saadaan edelleenkin paljon aikaan.

VUODEN 2016 KYLÄTEKO
Vuoden 2016 Kyläteoksi valittiin Liljan lankakauppa ja kioskikahvilan avaaminen.


LEVÄSJOKI-PÄIVÄ 2016


Leväsjoki-päivänä 2016 kyläyhdistyksen puheenjohtaja-sihteeri Miia Luoma kertoi Päivölän remontoinneista. Kahtena vuotena Kotiseutu­liitolta saaduilla avustuksilla (15000 € ja 10000 €) on ensin 2015 kunnostettu perustukset ja vesikatto. Vuonna 2016 uusittiin maantien­puoleinen ulkoseinäverhous, ja katettiin takapäädyn sisäänkäynti. Muut ulkoseinät maalattiin talkoilla (240 työtuntia).

Leväsjoki-päivän kuuluttaja Heta Östergård ja puheenjohtaja-sihteeri Miia Luoma arpoivat lasipurkissa olevan naulamäärän arvanneiden kesken viikonlopun Metsäinsinöörien mökillä (Marja Elers Kankaanpää). Nauloja purkissa oli 1322 kpl:tta. Arvaukset vaihtelivat välillä 154 - 3113. Tarkimman arvauksen teki Niko Hyvärinen. Hänen arvauksellaan 1428 kpl naulat matkasivat Raumalle.Miia Luoma


Arvonta


Päivölä


PÄIVÖLÄN SANERAUKSEEN AVUSTUSTA 10000 EUROA


Satakunnan seurantalojen korjauksiin myönnettiin vuonna 2016 avustuksia 83200 eurolla. Tästä summasta Leväsjoen kyläyhdistys sai 10000 euroa Päivölän remonttiin. "Viime vuonna korjasimme avustuksen ja talkoiden turvin Päivölän katon ja kivijalka. Jatkorahoitus on osa kiinteistön suunnitelmallisesta sanerausta.", paperit laatinut Hannu Kiuru kiitteli jatkuvuutta.

Enemmänkin Päivölään olisi rahaa tarvittu, mutta Kiuru tiesi että Kotiseutuliitto jakaa niukkautta. Kohteita on paljon. Avustus käytetiin vuonna 2016 Päivölän julkisivun korjaamiseen.Aktiivinen kyläyhdistys on pitänyt huolen, että Päivälössä tapahtuu läpi vuoden.
Vuoden 2016 avustus tuli tarpeen julkisivun korjaamiseksi.
Uusi kuosi.